måndag 2 augusti 2010

Från Indianer till Sannahed

I början av 1950-talet tävlade tre speedway-lag från Örebro län. Indianerna från Kumla i den högsta serien, Vikingarna från Örebro tävlade i den mellansvenska serien, medan Kanonerna från Karlskoga tävlade i den västsvenska serien.

De tolv bilder som presenteras här kommer med allra största sannolikhet från Kumla motorstation vid Sannahed som ligger mellan Hallsberg och Kumla. Jag vet inte vilket år bilderna är tagna men med tanke på de bilar som skymtar på vissa bilder, så gissar jag att vi befinner oss på den förra halvan av 1950-talet. Allmänheten kunde röra sig helt fritt i depån i samspråk med förarna och överallt ser man pojkar - och någon flicka också - med sina autografblock i högsta beredskap för att få sina idolers namnteckning. Pappa E som höll i kameran fångade istället idolerna på bild... vad de nu kan ha hetat?
5 kommentarer:

Raggmunk sa...

Sköna bilder!

Grandprix 63 sa...

Alltid kul att se motorsportsbilder från förr.
I Kallernäs står fortfarande den gamla tankvagnen som användes för att vattna speedwaybanan i Hagalund med. Grön med texten "Lindarna" på sidan.
Vet dock inte vilken serie Lindesbergs speedwayåkare tävlade i

Lempa sa...

Härliga bilder från förr!

Ulf M sa...

GP63: Den där gröna tankvagnen med texten "Lindarna" har jag sett någon eller några gånger och undrade då vad "Lindarna" stod för.. Nu vet jag det!

Martin Klasch sa...

Tack för att du vissar dessa bilder. Kul.