söndag 15 augusti 2010

Från Hjo till Askersund

Som en vattenfylld kanot ligger Vättern mitt i Götaland. Det påstås vara en nyckfull sjö, så därför har jag alltid hållit mig på strandkanten. Våren 1990 besökte jag den trevliga lilla staden Hjo och där vid en gata som liksom rann ut i själva sjön stod ett av de märkligaste bilbyggen jag sett. Andersson som också var med blev lika förvånad och kände sig tvungen att rulla sig en ny av Tiedemanns gul. Det var en Volkswagen 1300 pickup:

Några dagar tidigare hade vi promenerat utanför Skövde på några leriga åkrar och hittat en övergiven gård i vars uthus vi fann en Fordson och en oidentifierad personbil:

Tre år tidigare gjorde jag och Laimek en liknande leråkervandring utanför Askersund och i ett annat uthus hittade vi en Renault, eller vad var det?
Vi blev ganska utmattade av vandringen och tänkte att en kall pilsner skulle vara gott, precis då nådde vi fram till SNUT-mc:s klubblokal (= Södra Närkes United Twins). 20 kronor kostade inträdet, men det var inte öppet! Kanske var vi där på fel dag och vid fel klockslag; det var en tisdageftermiddag i slutet av april 1987:

3 kommentarer:

Larsson sa...

Tack för alla fina bilder... Fortsätt så!

Ulf M sa...

Tack, tack Larsson! Javisst, jag ska jag fortsätta på samma sätt...

Raggmunk sa...

Folka pickisen var ju ett kul bygge, sådan ser man inte ofta. ;)