söndag 20 december 2009

Från den skånska Volkwagen-byn till Snobbens jul

I mitt gamla klippalbum som farmor och jag roade oss med att klistra in i tillsammans, hittade jag två bilder. Dessa har jag nu sammanfogat eftersom de ursprungligen satt ihop och var ett uppslag i Volkswagen-ägarnas tidning VW-Forum någon gång när 1970-talet var tämligen nytt. Alla folkorna har registreringsskyltar som börjar med M och MA vilket gör det tämligen enkelt att ringa in det gamla Malmöhus län, men var i detta län bilden är tagen har jag ingen aning om. Jag har knappt varit i Skåne... Malmö, Båstad och Hovs hallar, så heter mina skånska erfarenheter. Använder jag dessa mina erfarenheter, så utesluter jag både Malmö och Båstad.
Det man ser på bilden bör vara alla Volkswagen-ägare i denna skånska ort. 1200 och 1500 och ett par Transport.

Söndagen den 20 december var ju annars en bra dag för städning inför den kommande storhelgen. Redan på förmiddagen bestämde vi här hemma att vi skulle lyssna på julmusik och istället för att börja leta fram tänkbara julskivor så kopplade jag en sladd mellan datorn och förstärkaren och letade fram Somafm:s trevliga Christmas Lounge (länken öppnar mediaspelare) Till min stora glädje fick jag då höra en pianist som lät som en av mina döda husgudar: Jan Johansson, Bill Evans och Esbjörn Svensson. Han hette Vince Guaraldi och avled redan 1976 och kunde alltså omedelbart fogas till de döda pianisternas skara. Vince gjorde musiken till filmatiseringarna av den teckande serien Charlie Brown, som vi i Sverige känner som Snobben. Den låt som jag hörde var Christmas Time is here:

Vill man lyssna på något annat med Vince Guaraldi, så föreslår jag Greensleaves och då får man också se hans snygga polisonger:

7 kommentarer:

Summerwheels sa...

Jag skulle vilja satsa en peng på att bilden är tagen söder om Sofiero slott på en åker/äng som används som parkering vid evenemang. I bakrunden skulle man då se havet och Kullaberg söderifrån sticka ut ur skogsdungen.

Farbror Sid sa...

Kullahalvön tror jag stämmer... men bilden är nog tagen mycket närmare Mölle. Man ser det vita Hotellet mellan träden. Bilden är nog tagen strax efter denna plats:
http://farbror-sid.se/home/?p=4156

Ulf M sa...

Summerwheels och Sid: Tackar för era kompletterande uppgifter! Då törs jag våga påstå att bilden är tagen från Möllehässle med riktning mot Mölle

Summerwheels sa...

Hej igen Ulf
Jo några kollegor på jobb som rådfrågades öll även de på området runt Möllehässle. Men de undrade över om telefonstolparna markerade en väg eller bara stod där iaf... :-)
Väg i den positionen tyckte de kändes lite "of" men efter macken upp en bit så kanske.

KUL med sådana här små mysterier!

Amos Enebuske sa...

Se moderniteterna .. fick nog igång eländet till slut .. Kommer detta in bland kommentarerna t K-Paviljongen ? Än sker det under ...
Vill bara säja att Skåne : Var ligger det ? På en skala ett t tio ? Minus två eller nått ... Annat var det med P I A N I S T E N ! Ja Herre min Skapare .. siboratorn la in turbon när musiken spelades upp ! Aldrig har den skapat finare droppar .. T A C K ! !

Ulf M sa...

Summerwheels: Man få ju inte glömma det faktum att fotot är ca 40 år gammalt i a f 38 eller 39...

Amos Enebuske: Du har nu lyckats knäcka den moderna teknikens märkliga koder och kan skriva kommentarer direkt till kuriosapaviljongen... nu kommer väl alla mina inlägg att kommenteras alá guds nåde, bara jag visar bara lår då och då... annars får väl Amos titta in hos den kära Sid

Summerwheels sa...

"Tänkte inte på det...." som den termosbärande uppfinnaren sa en gång i tiden! ;)

jodå.. nåja vi får väl fundera på det över en julöl!
Go jul på dig!