torsdag 10 december 2009

Från Buick till Johnson

Hur många ord är det på en tidningssida? Ja frågan är lika dum som den här: Hur många bilannonser är det i ett nummer av tidskriften National Geografic? Givetvis måste ju antalet variera från nummer till nummer! Nu gjorde jag trots allt ett litet stickprov och kom fram till att det kan vara åtta, som i aprilnumret från 1963. Vilka bilmärken och -modeller annonserades då? Här kommer listan: Ford Thunderbird, Buick Elektra 225:

Lincoln Continental:
Citroën, Cadillac, Chevrolet Impala Sport Coupe, Chrysler Imperial Lebaron Four-Door, Volkswagen. Bäst skulle det vara att visa samtliga annonser men jag valde ut de jag tyckte såg bäst ut. Nej det är ju inte mina favoritbilar, men favoriterna de dök ändå upp i det här numret eftersom det råkade vara en lång artikel om Sverige. Ut genom bakrutan på en Volvo Amazon tittar en flicka. Det roliga med bilden är texten på dekalen i bakrutan: A Product of Superb Swedish Engineering:
Så fanns en bild på en Volvo PV 544 fotograferad vid en IC-mack i vad som artikeln beskriver som: Largest atom bomb shelter in the world, Stockholm´s Katarinaberget can hold 17,000 people in an emergency. Today cars use it as a garage. Drive-in bank at far left and gasoline station offer extra services. Macken finns kvar och heter idag OKQ8 och kan beskådas på Mack & Motell.

Är det någon som undrar hur många annonser för utombordare det fanns i aprilnumret av National Geografic år 1963? Rätt svar, tre. Evinrude, Mercury och Johnson:

Inga kommentarer: