fredag 28 augusti 2009

Från tvål till kaffe

Vad har Jane Fonda och Lill Lindfors gemensamt? Båda har spelat huvudrollen i coola filmer som utspelar sig i rymden? Nej! Båda använder, eller har i varje fall använt tvålen Lux.

Lill är nog den av de två som har mest humor. Jag tänker inte på hur hon tappade kjolen i Eurovisionens schlagerfestival 1985, utan på hur elegant hon 1964 balanserade Lux-tvålen på axeln. Nio av tio filmstjärnor använder Lux, står det i båda annonserna. Man undrar förstås vilka skådespelerskor som utgör den tionde av de tio? Kanske de som istället nyttjar tvålen Palmolive? Låt mig gissa att Ingrid Bergman och Isabella Rossellini använde den tvålen. Palmolive har nämligen egenheten att den gör dottern väldigt lik sin mor:
När man nu med "facit" i hand - 45 år senare - kan konstatera att Jane och Lill har behållit sin ungdomlighet, så måste väl erkännas att Lill-Babs har lyckats nog så väl genom att dricka sitt eget hemläns, Gävleborg, livselixir. Det vill säga kaffe från Gevalia. Nybryggt kaffe doftar ju också underbart gott!
[Samtliga annonser ur Husmodern. Jane i nr 39 1964, Lill i nr 41 1964, "systrarna" i svartvitt i nr 34 1965, "systrarna" i färg i bilagan Husmoderns idéserie nr 5 (1965?) och Lill-Babs ur nr 49 1963 och nr 26 1965]

1 kommentar:

Larsson sa...

Så skall reklam se ut!