lördag 31 juli 2010

Från badstranden till modevisning

Nu har det varit dåligt badväder några dagar, så istället har jag kollat upp hur badmodet för kvinnor såg ut sommaren 1966. Svaret hittade jag lämpligt nog i tidningen Beklädnadsfolket nr 8 det året. Tidningen innehöll återkommande modereportage alla signerade Brita Störtebecker. Brita var fackförbundspressens svar på TV:s Ingrid Schrewelius och skrev modereportage även i Kommunalarbetaren.Ingrid Schrewelius och hennes små korta modeprogram Lilla Journalen i TV var alltid lika trevliga att titta på även om man egentligen inte var så intresserad av vad de franska modehusen hade för sig. Just 1966 rapporterade hon om det svenska modehuset Katja of Sweden och deras modevisning i just Paris:

2 kommentarer:

Farbror Sid sa...

Var det inte så att Lilla Journalen alltid var för Helgonet eller Mannen from Uncle eller nåt annat spännande... jag får en otålig känsla i kroppen då jag läser och hör om Ingrid Schrewelius & Lilla Journalen.

Ulf M sa...

Sid: Du har säkert rätt att Lilla Journalen sändes precis före någon spännande serie.. Det jag tror mig minnas´från 1970-talet var att Lilla Journalen sändes nästan som pausprogram då det av någon anledning hade uppstått luckor i den vanliga TV-tablån.