torsdag 20 maj 2010

Från bananer till Hovsta

Uttrycket "goes bananas" betyder ju ungefär att bli vild och tokig helt enkelt att tappa fattningen. Det skulle man kanske inte påstå att Banan-Kompaniet hade gjort inför firandet av Barnens Dag i Göteborg år 1926, med tanke på hur välarrangerad deras paradfordon var. Bild ur boken Med äventyr i lasten, utgiven av Banan-Kompaniet år 1959:
Klockan 12.00 den 13 juni i år inträffar inte Barnens Dag men för alla med välfyllda plånböcker kan ett besök på en auktion i Hovsta strax norr om Örebro kanske få den mest luttrade veteransbilsentusiasten att att tappa fattningen. På den här bilden ser vi Lindesbergsfabrikören John Mosesson med hustru, döttrar och söner, ur boken Seklet då allt hände från 2001:

Vad har då Mosessons med bananer att göra? Ingenting däremot med den kommande auktionen i Hovsta, för då ska nämligen bl a Stig Mosessons Tatra 600 från 1951 med registreringsnummer T20691 säljas. Stig Mosesson är han i mitten av bilden med mörk kostym, sittande på soffans armstöd. Det är Järvsö auktionsbyrå som ska hålla auktionen och hela katalogen finns att läsa som PDF men börja med att se filmklippet, så förstår ni mitt prat om goes bananas. Ytterligare lite information finns på Lindenytt.

5 kommentarer:

josephzohn sa...

Vilken underbar bild och vilken underbananbar bil!!

josephzohn sa...

Glömde ju att ..
Sicken underbar samling!!

Ulf M sa...

Jovisst, underbar bild och underbar samling, men vad har du själv gjort för något med din egen blogg? Har du ställt in den som Mr J-bloggen så samtliga inlägg visas direkt, i en följd eller? Min dator skippar efter luft eller megabyte eller vafan en dator skippar efter...?

josephzohn sa...

Nej fattar ingenting?
Bytte bara till nya "blogger" ...
För mig känns den inte speciellt "trögare"???
Har testat både på Mac och PC, Fiefox och IE, IE är ju alltid segt som Toy, men ...

josephzohn sa...

Men NU nu kom jag på en sak ..
Ska testa ...
Tack!!