tisdag 3 juli 2012

Från skidor till köttbullar

På vissa platser är det alltid skidsäsong. Norra delen av Kilsbergen måste vara en sådan plats? Hur kan man annars förklara att man i början av juli blir varnad för skidåkare. Är det inte skidåkare man måste passa sig för så är det risk för nedfallande stenar. Av någon anledning brukar jag alltid kalla de där skyltarna för "varning för köttbullar".

Jag har letat fram en tablå över alla trafikskyltar som var aktuella från den 17 juni 1955. En av de skyltar som man kan sakna är baksidan av dåtidens 50-märken som var en gul cirkel med ett svart streck på snedden som betydde att hastighetsbegränsningen upphör...

2 kommentarer:

Perra sa...

Enligt skyltar på E45 så får man även se upp för snöskotrar på många platser norröver trots sol och värme...

Ulf M sa...

Jovisst! Efter sjöstränder brukar det sitta skyltar som varnar för svag is, vilket måste vara ett s k "understatement" när man läser det i juli. Samma sak när det gäller gång- och cykelbanor med skyltar som meddelar "Denna väg sandas ej".

På tal om skyltar så ångrar jag att jag aldrig fotograferade en skylt som fanns vid Stortorget i Örebro i slutet av 1980-talet: "Ställ inte cykeln här. Ställ cykeln i cykelstället istället"