lördag 7 juli 2012

Från Olle till Jocke

Två svenska motorlegender, nästan jämngamla. Olle Nygren född i november 1929 och Joakim Bonnier i januari 1930. Olle närmast oslagbar i samtliga grenar inom motorcykelsporten även om  Speedway var hans huvudgren. Jocke från förläggarfamiljen Bonnier och vår första F1-stjärna före Ronnie Peterson. Jocke omkom i en olycka på Le Mans den 11 juni 1972.

Två tidningsomslag. Teknikens Värld nr 19 1950 Och den mer ovanliga men väldigt vanliga FIB-Aktuellt men innan dem blev FIB-Aktuellt men efter det att den var den gamla folkrörelseaktiga Folket i Bild alltså: "Nya Folket i Bild med Aktuellt från hela världen" nr 35 1963

7 kommentarer:

Larsson sa...

Varg-Olle var även "stunman" åt Räddningskåren, vällte med bilar m m på uppvisningar.

Ulf M sa...

Jaha! Intressant, det var alltså inte bara tvåhjulingar han åkte med bravur...

Larsson sa...

Jag hittade klippet och jag har även stillbilder. Vid ca 1.30 syns Varg-Olle. Jag har även varit i kontakt med Olle och han mindes väl detta.

http://www.youtube.com/watch?v=N0kNldDNScs&feature=BFa&list=UUKn6wfQ-pHptyZaJ5W8Mijw

Ulf M sa...

Jag tror att jag har sett ditt You-tube-klipp redan tidigare och tror mig även minns att jag då poängterade att Varg-Olle var med. Men utan din påminnelse nu hade jag inte kommit ihåg!

Larsson sa...

ja det är lätt att glömma det man en gång kom ihåg :-)

Även här finns en bild efter att Olle varit stuntman. (Det är Olle som sitter på båren)

http://tow.se/oldcarambvaliant/s500063.htm

Germund sa...

Någon som har just det här numret av Nya Folket i Bild (35/1963)? Vi på 91:an-redaktionen behöver ex av just den tidningen.

myhuonglequyen sa...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ vận chuyển hàng đi mỹ cũng như dịch vụ ship hàng mỹ từ dịch vụ nhận mua hộ hàng mỹ từ trang ebay vn cùng với dịch vụ mua hàng amazon về VN uy tín, giá rẻ.