fredag 29 oktober 2010

Från Shell till Porla

Tidsperspektiv är intressanta. Över en månad utan blogginlägg är som från istiden och fram till nu. Därför undrar jag om någon minns Shells bensinstation vid södra infarten i Örebro? Nu har jag kommit över ytterliggare en bild på den. En yngre gentleman står söder om bensinstationen. Bilden andas idyll, ja rentav parkidyll och återigen är bilden från 1930-talet:
Kommit över, skrev jag. Ja, jag köpte den och följande bilder på en loppis i Grängesberg. Den loppisen stängde förra veckan. På tal om Grängesberg och bensinstationer, så inträffade något tragiskt idag. OKQ8 som enligt uppgift öppnade som IC-mack år 1950 på samma plats (invid nuvarande riksväg 50) och i samma byggnad stängde idag klockan 10.00. När jag passerade klockan 16.05 var alla skyltar och samtliga pumpar nermonterade.

Vid en annan riksväg men på 1950-talet stannade en lastbil som distribuerade bordsvatten från Porla. Vattenföretagets klassiska slogan syns att läsa på flakets lämmar: "Arla Särla Porla". Påskriften på bildens baksida berättar att bilden är tagen "Den 13 juli 1955 på riksväg 1 till Halmstad":

Kör man vägen söderut från Hasselfors så kommer en avtagsväg västerut som leder till Porla brunn, men precis i vägkorsningen finns ett tappställe och det är nog den platsen som de cyklande damerna har stannat vid. Lägg märke till "buteljen" som kröner taket:

1 kommentar:

mullis sa...

kul att du är tillbaka, fint med gamla bilder från trakten, säger en örebroare som numera kallar sig mullis efter boendet