fredag 1 januari 2010

Från Master till Safari

Det fanns en tid. Men det vet väl alla som är över fyrtio eller som har hört det berättas.. Jo det fanns alltså en tid då nästan alla skor som användes i Sverige tillverkades i Kumla och Örebro. Master hette ett av skomärkena som tillverkades i Örebro. När fabriken revs togs skylten ner och pryder nu Skoindustrimuseet i Kumla. Master var märket för män med stil, eller vad ska man tro när man ser den här annonsen ur tidningen SE nr 42 1967:
Kunde man inte imponera på kvinnor med hjälp av skor så kunde man alltid använda Grummebolagens rakvatten Safari, själv blir jag dock mer imponerad av en Land Rover, som fanns i samma nummer av tidningen SE:

3 kommentarer:

Barbro Binda sa...

Nu måste jag in här och rycka i rättesnöret...Glöm inte Hästens Skofabrik som startades i Uppsala, lades ner där i slutet av 60-talet och flyttades till Umeå. Är numera norskägt, om jag inte minns krokigt.
Fortsättning på dig! :-)

Farbror Sid sa...

Herr Ulf har minsann de rätta numren av Se också ser jag.
God fortsättning!

Ulf M sa...

B B: bra att du framhäver de undantag jag bortsåg ifrån!

Sid: Jag trodde att jag redan för länge sedan hade klargjort att jag har alla tidningar :-)

Några kilometer söder över från mig räknat har nu GP63 utropat sin blogg som den bästa på hela nätet och så är det säkert, bara Sid har fler besökare... men genom någon annan merit än att vara bäst?