torsdag 8 oktober 2009

Från havsbris till staket

Nu när höstvindarna ruskar bort alla löv kan man önska sig tillbaka i tiden bara några veckor... till sommarvärmen och kanske till varm men frisk bris från havet. Kanske med en solgul Volvo 145 av 1972 års modell bekvämt parkerad på stranden i vågornas skvalpande:
Men nu är det som sagt var, höst! Istället får man lust att begränsa sig och i så fall kanske med ett staket. Så här på höstkanten kan man ju få en väldig lust att sätta upp staket och kanske lite taggtråd rentav?

[Som av en händelse är båda dessa annonser hämtade ur tidningen Hem & Fritid nr 6 1972]

7 kommentarer:

Farbror Sid sa...

Rent tekniskt... dina skanningar blir väldigt bra. Sedan är det alltid skoj med annonser som man inte sett för... och dem ser man här.

Ulf M sa...

Rent tekniskt.. En hyfsat bra scanner (Epson Perfection 3200) bidrar kanske, men det lilla trixet som kanske inte alla känner till är att använda lite gaussisk oskärpa som tar bort rastreringen (de små punkterna)som alla tryckta bilder har..

Farbror Sid sa...

Okej... med det priset är den nog väldigt bra! :-)
En HP för 1800:- är förståss i samma klass. Men ditt tips skall jag prova.

Farbror Sid sa...

Inte! jag repeterar INTE i samma klass

Grandprix 63 sa...

"gaussisk oskärpa" är vadå?
Min Canon kombiskrivare/scanner har kanske inte den funktionen?

Ulf M sa...

Gaussisk oskärpa (Gaussian blur) är ett filter som finns i bildbehandlingsprogram, åtminstone i photoshop, där man ställer in radien (=utvidgningen) på den önskade oskärpan i antalet pixlar. Jag brukar använda 1,2 - 1,5 pixlars radie.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gaussian_blur

Red sa...

Oj, här var det mycket teknik. Jag nöjer mig med att tycka att det blev riktigt bra!