onsdag 20 juli 2011

Från Renault till Austin

Här kommer ett par inscannade negativ. Först en Renault CV 4, det vill säga en sådan bilmodell som spelar en avgörande roll i Sjöwall & Wahlöös Den skrattande polisen (1967) eftersom modellen framifrån är så lik en Morris Minor. Denna A-registerarde Renault står vid en pumpö som erbjuder bensin från fyra olika bolag, även om det bara går att identifiera tre: Esso, Koppartrans och Mobil. Bilden är förmodligen tagen under sent 1950-tal, i Stockholm, men var i Stockholm? I bakgrunden kan man utläsa att det är någonting som av allt att döma heter "Garaget" där Räddningskåren håller till. Bredvid garaget bedrivs försäljning av Triumph. Platsen var Vanadisvägen 2-4 och hette Centralgaraget


Nästa bild föreställer en Austin A90 Westminster som tydligen får framhjulet balanserat. Fotot är förmodligen taget vid samma tidpunkt och plats, men ur en annan vinkel..?

3 kommentarer:

Grandprix 63 sa...

Renaulten får service vid Centralgaraget i Stockholm. Du hittar lite mer om det stället här:
http://grandprix63.blogspot.com/2010/10/ab-stockholms-centralgarage.html

Kan jag fylla på mitt inlägg med dina bilder?

P.S "Den skrattande polisen" är mitt tycke den bästa av Sjöwall-Wahlöös romaner om brott.

Ulf M sa...

Jag visste väl att platsen skulle kunna lokaliseras!

Javisst GP63 eftersom du har för vana att ange källa (när sådan finns) så använd bilderna hur du vill. Jag kompletterar med Centralgaraget och länkar till din blog!

Grandprix 63 sa...

Tack