lördag 26 juni 2010

Från Fornaboda till Gusselby

Tjugo år sen, eller är det redan tjugoett år sedan (?): T***y D******m och jag gjorde hela Örebro län till jaktmark. Villebrådet var givetvis brudar, men bara indirekt. I To***s blåa Volvo 242 jagade vi omkring i jakten efter ett stort hus, där vi skulle flytta in och sedan locka dit en massa brudar, som precis som vi, hade sett filmen Easy Rider allt för många gånger...
Tom*y berättade att 1980, eller var det 1982, eller 1981, så hade han en Dart, eller var det en Valiant? Hur som helst så trodde han att det då skulle sluta precis som Easy Rider slutar. Tommy hade en blondin på den tiden och bakifrån sett, så såg hon ut precis som Gusselby-Leifs blondin, som Gusselby-Leif hade vid den tiden.

Vid norra utfarten från Lindesberg, söder om travbanan i Fornaboda svängde D*****m ut med sin Dart eller var det en Valiant (?) och i samma stund körde Leif Andersson upp jämsides med sin GM-producerade pickup, lyfte "Lady Shotgun" från instrumentbrädan och pumpade fram en presumtiv hagelsvärm. Blondinen bredvid Tommy tittade på Leif och han såg att det inte var hans blondin, la tillbaks geväret och försvann i ett mullrande moln av rök.
När jag sedan många år senare träffade den farligaste mannen i hela Gusselby eller i alla fall hela Bengtesfall, så förvånades jag över hur snäll och vänlig han var och är!
I samma by, Gusselby, finns även ganska märkliga postbilar, i alla fall en: "...visar hur mycket snyggare vagnarna blir när allt krusidullet försvinner. Lägg märke till de vertikala strålkastarna."

Hämtat ur: Populär Mekanik nr 12 1962:

7 kommentarer:

Grandprix 63 sa...

Leifs flickvän på det tidiga 80-talet var väl en mörk skönhet?
Den jag blev att tänka på, M***i, hade i alla fall en Mustang cabriolet på den tiden.
Numera kör hon bokbuss.

Och mycket riktigt, Leif är inte så jättefarlig, men det fanns många farliga myter kring honom då.

Decembernumret av Populär Mekanik har jag inte läst men verkar ha ett intressant innehåll...

Farbror Sid sa...

Trevlig anekdot.

Ulf M sa...

GP:

Jag har säkert fel, men om jag skriver ut hela efternamnet på tommy, kanske du vet: Ström Dam i omvänd ordning? och han såg dagen ljus 62.

Leifs son Benny är ju annars en snygg och hyvens grabb, född på 1970-talet och bör hållas på betryggande avstånd från de fruar och samboar som vi i lindetrakten bor tillsammans med...

Grandprix 63 sa...

T.D är ingen av mina närmare bekanta, har hört namnet naturligtvis, men man kan ju inte känna alla...
Och ska damerna stöta på Benny lär de söka sig till någon bokloppis. Det är åtminstone där jag brukar träffa grabben :)

Ulf M sa...

Bokloppis! Ja det var en verkligt strålande analys. Frugan min rara kommer att bli bestört när hon får klart för sig att det är mina böcker som utgör dragningskraften för Benny... : - )

Peter Kampf sa...

Snygg essä.

Tantaluran sa...

Härlig sida!