söndag 15 september 2013

Bilder ur fotoalbum

Jag blir alltid lika glad då jag hittar fotoalbum på loppisar. Problemet är att man sällan får veta vad fotografierna föreställer, var och när de är tagna. På ett album står det "Minne av namnsdagen den 9/11 1940", därför kan man anta att ägaren hette Teodor.

Men, vad är det för märke på motorcykeln som mannen och kvinnan sitter på? I vilken ort låg Shells bensintation intill ett pensionat och mittemot Bergströms eller Bergstrands herrekipering och ett urmakeri? Efter lite sökande råkade jag hitta ett gammalt vykort som verkade stämma med husen på högra sidan och med rätt adress hittade jag även Perras bild av Shellstationen på Åsgatan 64 i Hedemora. Men var någonstans kördes isracingtävlingen?5 kommentarer:

Larsson sa...

Härliga bilder. Kan Du se reg.numren på bilarna? Dessa kan ge en ledtråd, inte minst genom att man kanske kan se en länsbokstav.

josephzohn sa...

Kuliga bilder :)

Tony sa...

Härliga bilder. Är det inte ett W på bilen närmast. Kopparbergs län i så fall.

Ulf M sa...

Jo nog är det ett W på registreringsskylten. Och bilden är mycket riktigt tagen i Dalarna, närmare bestämt på Åsgatan i Hedemora. Jag har uppdaterat i inlägget.

Raggmunk sa...

Kanon bilder!