tisdag 23 juli 2013

Från Peugeot 404 till Volkswagen 1500

Drömmen om sommaren och hur man kanske upplevde den. Två liggande omslag från tidningen Motorföraren från april 1963 och från juli 1962. I april 1963 drömde man om den kommande sommaren genom att visa en bild - som ser ut att vara tagen på en halländsk sandstrand - som visar campinglivets nödvändiga utrustning, tält, campingbord, campingservis, parasoll och dykarutrustning. I förgrunden begrundar en kvinna sina nyköpta vattenskidor från Sandströms skidfabrik i Lindesberg; dels skidan Florida slalom och en annan som heter Lux sport (?). Vattenskidorna ligger i baksätet på en Ockelbo plastbåt med en Archimedes  utombordare. Längst ner vid strandkanten ser man den karaktäristiska vindrutan på Peugeot 404.

Vid en annan strandkant eller snarare ur en annan vattenyta sticker en lättklädd kvinna upp i sällskap av några näckrosor. På gräsmattan intill väntar en Volkswagen 1500. Så kunde man alltså uppleva och tillbringa juli 1962.

2 kommentarer:

Larsson sa...

Föredrar nog havet i stället för den sunkiga dammen (trots innehållet).

Ulf M sa...

Jag gör samma val av vattendrag även om flickan i dammen mera påminner mig om en av mina favoritmålningar: “Hylas and the Nymphs” (från 1896) av prerafaeliten John William Waterhouse