fredag 16 september 2011

Från Asmussen till Neumann

Alla stora internationella stjärnor uppträdde i de svenska folkparkerna. Sommaren 1963 var inget undantag, både Duke Ellington och Count Basie turnerade i parkerna. Men även från vårt södra grannland Danmark kom två lysande musikanter och underhållare: Svend Assmussen och Ulrik Neumann.


De var ju för övrigt så uppskattade i Sverige och uppträdde har så ofta så man trodde nästan att de var svenskar. I pressinformationen före folkparksturnén som pågick den 10 till 31 augusti påstods att de: "har framträtt ytterst sparsamt under sommaren. Några TV-galor i Spanien, Italien och Monaco är allt. För resten har de vilat - Svend hemma i Danmark och vid Rivieran, Ulrik i sitt skånska sommarhus. De har föresatt sig att komma solbrända och utvilade till folkparksturnén."

Och längre fram i pressinformationen: "Som artistisk kombination är de unika. De är mogna mästare på sina repsektive instrument, fiolen och gitarren. Deras musikaliska fabuleringsförmåga är med ett ord sagt fabulöst. Deras komiska fantasi förefaller gränslös - även bokstavligt talat: i Paris gjorde de sin show på köksfranska med vanvettigt roliga resultat!"


1 kommentar:

Anonym sa...

Suveräna båda två! Ulriks fina kompositioner, arrangemang och dito gitarrspel står sig i alla tider!


Marie S